GESCHIEDENIS

United start in 1997 vanuit Zaltbommel onder de naam LECTRIC Groep met het ontwikkelen van websites en het geven van trainingen binnen het online vakgebied. Destijds als onderdeel van Schouten & Nelissen en met de merken Colours en LECTRIC Internetopleidingen. Vanuit de marktvraag worden jaarlijks nieuwe activiteiten opgestart als incubator waar toonaangevende bureaus uit ontstaan zoals Yourzine, Searchresult, en SOCIAL.INC Bureaus die jaarlijks diverse awards in ontvangst mogen nemen en hoog scoren in lijsten als de Emerce 100. In 2010 verhuisd het hoofdkantoor naar ’s-Hertogenbosch. Inmiddels actief met acht bedrijven en 350 medewerkers neemt de Groep in 2012 afscheid van LECTRIC Internetopleidingen. In 2015 gaat de LECTRIC Groep met een nieuwe propositie en als actieve speler in de markt verder als Digital United. Als in oktober 2016 PostNL de bedrijven Yourzine en Searchresult overneemt, verandert ook de rol van Digital United. Onder de nieuwe naam United wordt de holding weer faciliterend en richt zij zich met haar vijf bedrijven op development en optimalisatie van online platforms.

VISIE

United faciliteert als holding vijf vooraanstaande bedrijven, allen topspelers in de internet markt. Vanuit deze vijf bedrijven en met ruim 240 medewerkers streven wij naar een verdubbeling in de komende vier jaar. Wij hebben de ambitie om een leidende rol in te nemen in het Nederlandse digitale landschap en verder uit te breiden op Europees niveau. De groei vind plaats vanuit Colours, Symfony en Mobile Pioneers op het gebied van platform, E-commerce en mobile development en vanuit SOCIAL.INC op het snijvlak van content en social media marketing.
Met Someone hebben we de ambitie om het grootste online recruitment platform in Nederland te worden.

Omdat we geloven dat het altijd beter kan, voor onze klanten en onszelf. Het digitale speelveld kent voor ons geen grenzen!

1997
Sinds
240
Medewerkers
5
Bedrijven
4
Locaties

DE BEDRIJVEN

Vanuit vijf bedrijven werken we met ruim 240 online professionals samen aan een continue online verbetering voor onze opdrachtgevers. Gezamenlijk laten wij de platformen van ambitieuze opdrachtgevers jaarlijks minimaal 20% beter presteren. United wordt gevormd door Colours, Mobile Pioneers, SOCIAL.INC, Someone en Symfony.

HET MANAGEMENT

Jan-Hein Schouten

Oprichter en CEO UNITED

“Elke dag een beter platform voor onze klanten daar geloof ik in. Vanuit de bestaande omgeving continu op zoek naar de verbeterslagen die het platform nog beter laten functioneren daar gaat het om. Een proces dat altijd doorgaat en waar alle online middelen voor benut moeten worden.”

Paul Hinze

COO UNITED

“Onze uitdaging: digitale ontwerpen realiseren voor mensen, door mensen. Van strategie tot realisatie en optimalisatie. Met elkaar doelen bereiken, dagelijks alles uit de kast halen om 20% beter te worden. Het resultaat: betere gebruikerservaringen, toename van de juiste bezoekers, hogere conversies of stijging van herhaal aankopen.”

LOCATIES

LOCATIE UNITED/ HOOFDKANTOOR
Prins Bernhardstraat 14
5211 HE ‘s-Hertogenbosch

LOCATIE SOCIAL.INC
Kraanspoor 18
1033 SE Amsterdam

LOCATIE COLOURS ROTTERDAM
Groothandelsgebouw
Conradstraat 18, Unit E7.190
3013 AP Rotterdam

LOCATIE COLOURS MINSK